8 november 2017

Uitkijktoren Hulzenberg

De uitkijktoren in het Bergherbos op de Hulzenberg bij Stokkum is absoluut een bezoekje waard. De toren is door iedereen te beklimmen.

Na de pittige klim kun je genieten van een prachtig uitzicht over de wijde omgeving. De Hulzenberg heeft een hoogte van 82,4 m boven NAP en de toren zelf is 21 meter hoog. Je kijkt helemaal uit van de Veluwezoom tot Elten en verder!

De uitkijktoren is in opdracht van de gemeente Montferland gebouwd, in samenwerking met Natuurmonumenten. Al het hout komt uit het Bergherbos zelf. De toren is gebouwd door een lokale aannemer, bouwbedrijf van der Heijden.

Natuurmonumenten beschikt over verschillende routes waarin de uitkijktoren is opgenomen:

De Erfgoedroute:
Deze is 9 km lang en start bij Uitspanning ‘t Peeske. De uitkijktoren bevindt zich op 5 km in de route. Parkeren kan op parkeerplaats ‘t Peeske te Beek.

De ‘t Peeske-route (rode route): Deze is 7 km lang en start bij Uitspanning ‘t Peeske. De uitkijktoren bevindt zich op 3 km in de route. Parkeren kan op parkeerplaats ‘t Peeske te Beek.

De Hulzenbergroute: Deze is 5,5 km lang en start in Stokkum aan de Eltenseweg, net voor de ‘Zandbulten’ . De uitkijktoren bevindt zich op 3 km in de route dus ook ongeveer halverwege.

Van Natuurmonumenten bestaat er een folder over het Bergherbos, hierin kun je de onderste twee genoemde routes met plattegrond terugvinden. Deze folder is o.a. gratis verkrijgbaar bij VVV Montferland.

Deel deze pagina