9 november 2017

Bergherbos

Het Bergherbos is een 1837 ha groot natuurgebied, eigendom van Natuurmonumenten en de stichting Huis Bergh en is gelegen in de gemeente Montferland. Het Bergherbos is gelegen op de uitlopers van de heuvels waarop ook ‘s-Heerenberg is gelegen. In het bos kunt u diverse wandelroutes lopen, paardrijden of mountainbiken.

Heuveltoppen bieden een prachtig uitzicht op het glooiende landschap. Er broeden in het Bergherbos zo’n 70 soorten vogels, waaronder de buizerd, boomvalk en havik. Ook ree en das voelen zich prima thuis. Bijzondere planten die je hier aantreft, zijn bosviooltje, bosanemoon, adelaarsvaren, dotterbloem en moerasviooltje.

De Hettenheuvel , gelegen in het Bergherbos, is met 91,6 meter de hoogste heuvel van het Montferland. De Hettenheuvelseweg loopt van Zeddam naar de top, en het Pieterpad loopt ook over de heuvel. De berg is volledig bebost, met zowel loof- als naaldbomen. Ten oosten van de Hettenheuvel, langs de weg Zeddam – Kilder (N815) is een parkeerplaats ingericht van waar wandelroutes aangegeven zijn.  Deze parkeerplaats is op circa 600 meter afstand van Mezzo Restaurant & Kamers.

Deel deze pagina